Jump to content
Sony Insider Forums
otiasj

ML_SONY

Recommended Posts

Great plugin, thank for your work !

I'm just having trouble with a nw-e003 walkman player and ml_sony plugin. It copy mp3s on the player but when i try to listen to them, they don't appear on music list. I check on my drive, mp3s are in folders but i think they are unreadable.

Maybe someone can help me or send me to an appropriate thread. Thanks.

Cheers.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi otiasj, first of all to thank you for such a useful tool that many many users have been begging for.

I hope you can make a website with all the relevant information such as updates, news, faq, instructions etc to save people having to search around- and also a donate option too to allow us users to thank you for such a useful tool.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Djmalice,

you can find most of the info/faq about ml_sony on this site,

in the ml_sony forum.

Otherwise I also post the news on the sourceforge page.

Thank you for your support!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi otiasj,

I have a VGF AP1l vaio player. I followed your instruction in the readme.txt. I didnt know if my player is protected or not so I did both the things (with the nocode.txt and with a fresh OMGAUDIO is both instances). In both the instances, after transferring the files, I can see them in the list. But it just doesnt play. I dont get an error message as such. It reads the song length correctly and the tags correctly as well but it doesn't play them. Do you know what the problem is? Can you help me?

EDIT: Weird. I had backed up my database just like you had said and it didnt work on any of the fresh database with or without mp3filemanager. So then I deleted the mp3fm folder and also deleted everything from the the original OMGAUDIO folder except for the 04CNTINF.DAT file and retried sending through winamp. Now it works!

Edited by silverblade

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello SilverBlade,

probably a keycode error,

if a mp3fm directory is found ml_sony try to read the keycode from there, but since I don't have a mp3fm compatible player, I could not test properly.

Glad it works for you

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Otiasj,

Is there anyway to sort the files? I mean, Winamp shows them to be sorted by [artist - album - tracknumber - title] in that order but as far as I can see, the songs in the player are in random order (either in All songs or in the Artist sort facility).

In any way, I have uninstalled SS and you dont know how grateful I am to be rid of that crap software. Thank you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not to use SS: it is even impossible about 3000mHz PCs, beyond impossible P3 800 of mine. Otherwise it is a good programme Accept making an upgrade DB transfering song by song. This nearly twice the time.

Not to use Vaio M: There is no library lister. You can not see what is inside your player. Otherwise a bit faster than SS still song by song upgrade.

Not to use MP3FM: Library listed is not alike in the device menu it is folderized :). Still upgrading DB song by song.

To use ml_sony: The fastest Because after drag an drop action, it copies mp3s as 10XXXXXX.oma in 10F0X folder and make upgrade at the last. while Keygen wizard setup, ml_sony can download 5000 songs about 10 mins and upgrade about 30 seconds. But MP3FM download a single 16kb song immadiately but upgrade every song in 4 seconds. I can not think download 5000songs in 6 hours with MP3FM. List of library is also good in a way.

not to use ml_sony: It crashes all the time. so i have not used it but i can not digest sony programmes.

I always try to find out why it crashes. (about 2 months) It was about tags.

it crashes with mp3 with no tags even one of artist, album, title, track number, genre is missing. While ml_sony do not add empty tag datas, it needs perfectly editted tags.

I was afraid to use it. But i realised that while i was writting this post that wrongness was with me cause I had thouht i edit id3tags perfectly but i had been forgetting genres. I editted one album's genre that make crash winamp and transferring happened now. :wave: While I do not use genres I skip editting them. I think a big percentage of my problem were solved.

ml_sony does not fill empty tags. in a cleared Debug_ml_sony.log file there is only

"sending D:\Venom\1997 From Heaven To The Unknown\CD1\01 - Welcome to hell.mp3 to G:\OMGAUDIO\10F00\10000084.OMA" written. sometimes a header of file error is written. I only ask now is it releated to winamp pmp sdk that not filling empty tags (all sony programs do). I don't thing so. I have been waitin a new ml_sony for a long time so long so I am posting at last.

By the way thanks; otiasj, Juppe and Auke.

would you need xxxx_appcompat.txt (win error log when winamp crashes)?

Sorry about such silly langıage.

Edited by sokomind

Share this post


Link to post
Share on other sites

sokomind has hit the nail on the head!

I've just edited tags (to v1) of a few tracks that refused to be transfered without crashing ML, but read/transfered as gobbledygook within Mp3Fm, and bam no crashes with ML and no gobbledygook on the HD5!

If we can get the ID tags to fill with 'unknown' it will solve all my and hopefully everyone elses crashes. Hopefully not too much work for the developers?

Keep up the good work on ML guys.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thankfully to god and otiasj; ml_sony supports mp3 files that have only id3tag 1 (1.1), only 2(2.3) and also together 1 and 2 but fully tagged I have to mention again.

(But I also try to use only one of them like you, cautious! I have not tried what happens if v1 and v2 differs both in/on/at ml_sony and VMT-MP3FM-SS and even fear of trying :lol: .)

sony programs assign 'unknown' or something else (no artist, no genre). Not to crash with empty tagged files, ml_sony can select two ways:

1) Assigning what MP3FM does like unknown tagging or freely assignin anything.

2) It must be more difficult to code this but i prefer that (my dear otiasj:) )ml_sony can warn us with a message: 'Files you are trying to send Sony has no "artist" information.' (or which were empty.) And asking what to behave.

EDIT: v1 id3tags have 30 character-long capacity. a song tagged

v2: Alcohol Fueled Brewtality (Live)

v1: Alcohol Fueled Brewtality (Liv

ml_sony use v2. so i understood v2 has priority as usual.

Another experiment; I thouht if v2 has priority, what happens on existing fully tagged v1 and half tagged v2:

track numbers: v1

artist: v1 v2 and same

album v1 v2 and same

genre v1

exist. No crash. again another question. Did ml_sony take existing v2 and empty datas from v1 or when it sees empty datas of v2 did it take all from v1?

v1 and v2 track number are 2 // genre are acid jazz

v1 and v2 artist Brooklyn Funk Essentials Featuring Laço Tayfa

v1 track name is Istanbul Twilight. no v2 name

testing data is that v1 album "In The BuzzBag" /// v2 "In The Buzbağ"

result: no crash, track number 2; name Istanbul Twilight (must be taken from v1); Album is In The Buzbağ (must be taken from v2 not with 'ğ')

Edited by sokomind

Share this post


Link to post
Share on other sites

(EDITTED)

I have read 29 page but i don't remember such a bug mentioned:

For example in device we have 300 songs. suppose deleting 10 songs from an album. 290 songs must remain. in winamp library album and artist boxes show 290 songs to all songs. again suppose that we put 5 songs to device. 291/300 292 /300 to 295/300 is shown below before "all done".

I hope I could tell the small and unimportant problem.

By the way I had been trying mp3 id3tagger programmes (about 20 proggrammes I tried). I found 3 of them useful which I do not know it is right to give names of them. This is not to add reviews with pictures but if anybody tells me where I can add a post, I can write how to make perfect tags suitable.

Please lighten me with PM.

Edited by sokomind

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've noticed from an older post that illegal characters e.g (*#^%) in id3 tags are causing crashes in ML. Has this been fixed, because i'm still experiencing some issues? If we can get these to catch (or replace) that would solve some of the problems i'm having (and hopefully others too!).

Cheers

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok keep posting the bugs! ^^

I started writing the new version of Sonydb (it's the library used by ml_sony)

I really need to separate ml_sony from Sonydb so that,

if someone else want to write an app it will be more easy to use it.

Unfortunatly it will take some time

So please be patient!

If anybody knows how to make plugins for winamp he/she would be welcome to help to create the new ml_sony version.

(this is just gui development but it takes time!)

Thank you for the support

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok keep posting the bugs! ^^

I started writing the new version of Sonydb (it's the library used by ml_sony)

I really need to separate ml_sony from Sonydb so that,

if someone else want to write an app it will be more easy to use it.

Unfortunatly it will take some time

So please be patient!

If anybody knows how to make plugins for winamp he/she would be welcome to help to create the new ml_sony version.

(this is just gui development but it takes time!)

Thank you for the support

Thats great news! I have had no experience with gui development for winamp, but hopefully someone here does. :D

I'll be happy to do some HD5 testing for you and drill out any bugs.

Regards

Cautious

Edited by cautious

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok keep posting the bugs! ^^

I started writing the new version of Sonydb (it's the library used by ml_sony)

I really need to separate ml_sony from Sonydb so that,

if someone else want to write an app it will be more easy to use it.

Unfortunatly it will take some time

So please be patient!

If anybody knows how to make plugins for winamp he/she would be welcome to help to create the new ml_sony version.

(this is just gui development but it takes time!)

Thank you for the support

Great news. Nice to hear ml_sony gets better and better. :)

Is there any news from Juppe, have not seen any reaction of him here in months :sad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

HI,

I have an HD5 and the plugin is working well apart from one thing.... how do I transfer playlists to my device? I tried to drag and drop or transfer them and nothing happens.

Thanks

Matt

Share this post


Link to post
Share on other sites

1- Right click on a playlist in winamp and send->yourdevice

2- Drop a m3u playlist from the explorer to ml_sony,

but I remember that I had some troubles too with playlists from time to time

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have recently bought a Sony NW-A1000 (6GB walkman).

I use winamp and have installed the SONY_ML plugin.

When I right click on my music and send to device, it sends it. I have checked that the music is there but when I disconnect the walkman it doesn't recognize the files. I am wondering if it tranfered them in mp3 format and not ATRAC format.

Any advise would be helpful.

Regards,

J. Hampton

- Freedom isn't free

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi

First of all thanks a lot for this plugin

it has to be the most useful thing i have on my computer

however it is quite buggy, ie when i put several songs in my playlist (in winamp), winamp won't read them one after another, at the end of each song winamp stops and i've got to double click on the next song to make it play...

pretty annoying

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am just trying to get the music onto my walkman and be able to listen to it. I already have 5GB of music on there from using the Sony Connect software provided. When I sent it to the device via winamp it will transfer and I can view it from winamp. But when I disconnect the walkman, the songs are not able to be viewed or played.

My library is very well groomed with switch and tag & rename. I have since unistalled Sony Connect because it messes up my music library (180GB+).

I use winamp to play music from my external hard drive. Now I am trying to get winamp to convert my mp3's to the ATRAC file format used by the walkman.

Is there some other tweaks or something I need to do? If I can't get this to work I might take this walkman back and buy another ipod. I know the plugin for the ipod works with no bugs!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello everyone,

sorry christmas time is busy busy busy! :o

Krillz: "Playing from the device" feature is not implemented yet!

It works "by luck" :clover: on unprotected players (the new ones), but the headers are not correct so don't count on filename etc atm... :huh:

imhambone:

1- I advice you NOT to convert your music to atrac file format.

2- ml_sony is not compatible with other software like sonicstage or connect player,

the only way you will be able to use it is by starting on a freshly formatted device and follow the faq on this forum

3- I got my 2 sony player as presents and I would not recommend them over an ipod.

Sadly, The simple solution is indeed to bring it back to exchange it for an ipod...

Anyway I am still working on this, (not at the speed that I would like)

don't expect any new release soon :sad: (probably around march 2007)

Thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites

otiasj,

<I advice you NOT to convert your music to atrac file format.

Not too worry. I have 180GB+ library. I don't see that happening.

<ml_sony is not compatible with other software like sonicstage or connect player,

the only way you will be able to use it is by starting on a freshly formatted device and follow the faq on this forum

I don't use Connect or Sonic stage only winamp. I will try the "freshly formatted device" in the FAQ. I am new to this forum and was not aware of this. Recently, I switched from iTunes to winamp because my new company computer (Panasonic Toughbook CF-73) doesn't like iTunes - another story.

<I got my 2 sony player as presents and I would not recommend them over an ipod.

I bought mine over the summer while working in England again. I like the look of it. The user interface is nice. I just don't like Connect or Sonic stage. They really mess up my music library. It sounds corny, but I pride myself on my music library. It has painstackingly taken my over six years to gather all my music. Many hours have been spent with "switch" and "tag & rename" to convert and tag all of my files. Not too mention if "T & R" could not find the album art, I would have to spend MANY HOURS searching various sites trying to locate them.

<The simple solution is indeed to bring it back to exchange it for an ipod...

I am working again in England and have a friend at the local Staples. I may have to phone him up and see if we can work something out if the formatting doesn't work.

Thanks for your help.

Best Regards,

Jason Hampton

- Freedom isn't free

-------------------------

If you can read this, thank a teacher.

If you are reading it in English, thank a soldier.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×