Jump to content
Sony Insider Forums
otiasj

ML_SONY

Recommended Posts

Hey everyone.

I'm not the most technically minded of people, so I apologise for my 'ignorance' :)

I've got Winamp to send music to my NW-A1000, which works fine, however I can't play or see the music on the device itself. When connected to my pc, I can see all the tracks.

I get the error 'No songs. Connect sompliant software and transfer songs.'

Do I have to upgrade/change anything on the device itself? If so, how?

Sorry to be a nuisance.

Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Thefury,

if you have the latest firmware for your device, you don't have to update anything.

my advice is to start from a clean device. (delete every file and directory)

then the method to use ml_sony is described in the FAQ and in this forum.

I have the same device as yours so it should work properly.

regards,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi otiasj,

Thanks for getting back to me :) I appriciate it.

My device is completely fresh, (used innitialise disk)

My firmware on the device is the latest, as far as I know. It's 3.00.

ml_sony is in the plugin directory for winamp, and it detects the device, so that's working, as far as I'm aware.

However I am still getting the same error.

If your device is not recognise or if the transfered music does not work you might try :

1) format the device

2) Create a new directory "OMGAUDIO"

3) Create a file named "04CNTINF.DAT" in this directory

When I installed the connect program a while ago, I think it said something about the fact that Connect does not deal with .OMG files, and you had to convert them in order to to whatever.

If I need to create a new directory, called "OMGAUDIO" and make the file "04CNTINF.DAT", how do I go about doing this?

If I have done anything wrong, please let me know.

Thanks again :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello theFury :

0) close winamp!

1) format

format means remove any file on the device that might be in the way...

go to your device using windows explorer and delete every file and directory on the device

still in the explorer

2) Create a new directory "OMGAUDIO"

still in the explorer

3) Create a file named "04CNTINF.DAT" in this directory :

just create an empty txt file and rename it (be carefull to correctly change the file extension from txt to DAT)

4) open winamp

send one file to the device using ml_sony (not the winamp device plugin!)

5) apply!

6) unplug and check if you can listen to the file

note :

ml_sony does not support "real OMG files", sony dropped this format last year. so you probably don't have to worry about those if you did not buy any song on the connect store.

ml_sony just put some OMG "headers" before the mp3 headers so that the device can understand the file format.

(Connect player does the same when sending mp3 files)

Regards

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi otiasj,

Thanks for your help.

I device has been formatted, so there's nothing on it. I have created the "OMGAUDIO" directory with the file "04CNTINF.dat" in it.

However, I can open winamp (v5.32) and send music to the device via right clicking and sent to: USB Drive E. ml_sony is in the plugins folder for winamp, but is there anything else I have to do apart from putting the ml_sony file in the plugin folder? I ask this because I can't see the "+ apply" button :\ Is it supposed to be on the device or winamp?

Thanks again for the help, I think the fact that I havn't managed to get this working yet is annoying me as much as it must be annoying you, lol.

Regards,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

the apply button is on the bottom right corner when you select your device in winamp,

I am not sure ml_sony works with v5.32, I never tested it.

If you can't see the apply button once you have sent some music on your device,

then you are probably not using ml_sony...

You are probably using the winamp "portable device" plugin (which doesn't work with sony walkmans)

There is a picture somewhere on this thread of the media library showing the apply button.

you might want to try an older version of winamp just to check...

(see the details in previous posts)

regards

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Otiasj,

First of all - huge thanks for good piece of software ;).

I was wondering if you are planning to make your library more platform-independent (i'm talking about linux of course ;)).

That would be a huge help for linux community.

When I recently looked at SVN repository I found there future linux library 'OpenSonyDb' (? - dunno, haven't found any info on this project).

I think there is no need to create another library when with little effort current lib could compile (and work) on linux (and especially there is no need

for using such big libraries like QT, from my point of view it should be more low-level).

If you're interested i can help you with this task (as a matter of fact I already managed to compile and simple-test it, but I did it in very unclean way. Real work should introduce some more refactoring).

If it worked it would be very nice, as i'm thinking about writing plugin for amarok music player (amarok.kde.org).

(yep, i also wrote something-like-that plugin a long ago (it was based on previous version of mlsony), it was working but not bugless and i didn't have time for debugging it. :>)

Once again, thx for GoodCode :)

Edited by White Moustache

Share this post


Link to post
Share on other sites

Need some help with ml_sony

I have A808 Walkman & being smashed by SonicStage using 100% CPU downloaded ml-sony for winamp

All looking nice

but 1/3 of music files cannot be played - there is just a masage saying 'cannot play music file damaged. connect sowtware etc.'

how to fix this problem??

Is it an issue with mp3 files or the plugin??

Share this post


Link to post
Share on other sites

checked it more carefully & plugin is not even copying some files

after formating/copying few times I got to the point that these are different files, so it suggests some plugin failure

any idea??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello everyone,

White_Moustache :

Some people are working on a linux version,

They mentionned amarok plugin being in the scope of this project

but I am not sure what they are doing at the moment.

You are welcome to give them a hand!

I have asked one of the developper to contact you a give you an update,

Iwo:

Anytime an mp3's format is not recognised the tranfert is aborted and it goes to the next file,

reasons might be : unrecognised mp3 format, bitrate, header etc...

Your files are probably correct, the plugin is probably at fault.

Thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites

I was trying to copy/format multiple times & sometimes these same files are played correctly & sometimes not..

On a transfer of 450 files I couldn't play 1/2 of the music, so waiting for some new release of plugin with bugs fixed...

still more usefull than SonicStage (!!!!) but only half files played is a major problem...

Cheers

Share this post


Link to post
Share on other sites

Some people are working on a linux version,

They mentionned amarok plugin being in the scope of this project

but I am not sure what they are doing at the moment.

You are welcome to give them a hand!

I have asked one of the developper to contact you a give you an update,

Hi Otiasj,

thanks for the reply. So far nobody have contacted me about linux version, but I'm still waiting.

I am wondering if there is really a need for fork and distinguish "windows" and "linux" library - it could be hard to maintain

(if there is a bug, it will have to be fixed in both versions (with probably different code)). I was thinking about making slight

changes to existing library (of course firstly out of the main tree, but after some testing merge with it) to be able to cross compile

one source files on both OS.

If that "Linux version" you are talking about is that "OpenSonyDb" located in SVN then I'm thinking that guys are not doing it

the bet way it could be done. I'll try to talk with them as soon as I get in touch wit them :).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello everyone. Many thanks for this amazaing plug_in which managed, after one year, to make me enjoy my A1200... I have been using it, without to much problems (occasional crashes, I had to reload all database) since january.

Yesterday Winamp permanently crashed. I reinstalled it, last version. No problem. I added the plugin : same crash.

So I can't use it anymore. ANYBODY, has ANY idea of what is happening? Is the new version of winamp not compatible (please god, please, noooooooooooo.)?

Hope a solution can be found, there is no way in hell I'm going back to freaking sonicstage

thanks in advance

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi everyone,

I have a sony NW-HD5 and therefore wanted to install winamp with ml_sony for it!

I tried to install it on winamp 5.35 (xp pro.) when it didn't show up i tried: option, preferences, configure ml_sony v01 .

when i tried this multiple times winamp always crashed.

i tried the same thing/had the same problem with winamp 5.53.

if anybody knows how to help me...

Thank u

modre

Share this post


Link to post
Share on other sites

Apologies if this problem has already been raised/addressed, but I'm having distinct issues with the plug-in.

I'm using Winamp 5.531, ml_sony 1.0.4, Sony Walkman NW-A1000. The concept is great - I like Winamp, and don't want to use the Sony software, as it tends to be very to very very rubbish. However, the following problems have arisen:

i) I can't copy music directly from a playlist - the best I can do is right-click -> Send To: -> E: Sony Walkman. If I try dragging and dropping the music itself, Winamp crashes. I can drag and drop from the Media Library (Local Media), bu that takes ages.

ii) After having sent a playy-list to my Walkman, everything's fine, until I actually go to the Walkman window to apply the changes. Then Winamp crashes.

iii) After having manually moved all my music from Media Library (Local Media) to the Walkman, I tried applying the changes. Winamp crashed.

A slight problem is the lack of support for non-mp3 files, but I'm willing to live with that sacrifice.

If any more details are required to diagnose the problem, just let me know. Thanks in advance.

Edited by johnmic76

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, I'm not sure if this thread is still active or looked at.

Anyways,

I have the same problem that iwo had (see above) about two years ago.

I have set everything up correctly:

formatted device

restore factory settings

reformatted

created file and folder (OMGAUDIO/04CNTINF.DAT)

added plugin to winamp/plugins

opened winamp, added media to library

right clicked desired tracks send to:->F: Sony Walkman

Apply

Music appears and all seems to work, except about half the tracks give the error message "Cannot play; file is damaged. Please connect to compliant software or device and trasnfer again".

I used mp3val and "fixed" the tenuous problems that there with the tracks I was adding.

Repeated everything to load up the music for a second time.

This time a different selection of songs had decided not to copy correctly.

Any ideas? Or solutions?

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

You might try Avrin's "Ultimate Sonic Stage". Check with him first if you like, I am sure he knows which mobile units are supported.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The "Ultimate" version supports all devices the official version 4.3 does, and may work with additional devices supported by 4.4 (newer ATRAC phones), but this has to be confirmed. Some devices (ATRAC phones, SONY MD decks, SHARP MD portables, etc.) require additional drivers to work with SonicStage.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×