Roladex

Frustration!

Rate this topic

7 posts in this topic

Sorry if this has all been covered elsewhere, but I am new to this forum so please be gentle.

I have an MZ-NH600 personal minidisc player/recorder that, when I came to use it after a few years of non-use, stubbornly refuses to 'see' any disc loaded into it. It always comes up with the message 'No disc'. I tried cleaning the laser but to no avail. 

Wanting to listen to some of my old minidiscs, I purchased an MZ-N707 from a seller on eBay and it arrived today. It had a minidisc in it and it worked perfectly with that disc. However, the minute I try to play any of my discs, I get the same result: the display scrolls 'Hi-MD Disc', a '-80.59 REMAIN' message, the track number is displayed, the track timer advances as it should but there is no sound. If I press the 'Play' button, there is a beep that lasts about three seconds and then nothing.

Have you any idea what is going on? Is there some inherent incompatibility between my discs and the 'new' player? Do I just have to accept that I have lost all that music and start again?

Thanks for any help you can give.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yep, a MZ-N707 will not play HiMD disks. It's most compressed codec is MDLP. That is why you see the message you do. Sorry.

You need to fix the NH600 or buy a new (well, replacement) HiMD player or player-recorder.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for tour reply. I thought it was going to be bad news. Oh well - back to eBay after doing some research into compatible player/recorders.

As an aside, do you know anyone that repairs person MD players?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please note that 1st Hi-MD generation units

NH 600, NH700NHF800 and NH900

are more reliable than the second gen.

http://minidisc.org/part_Hi-MD_Sony.html

https://sites.google.com/site/crazyforminidisc/5-the-end---hi-md-2004-machines

Be aware that LCD screens fade away with time.  

collectors :

Sony MZ-EH1 

Sony MZ-NH1

Sony MZ-RH1 / M200

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

When you have the lid open what position is the lens tray at? If its anywhere but near the spindle, try sliding the lens tray over and see if that helps. My NH1 kept grinding on any disc I inserted until I tried that and it fixed it for me.

Share this post


Link to post
Share on other sites

DieselPower mate - you are a star! Moved the lens tray back and forth a couple of times and it is now playing perfectly. It had obviously just seized up through non-use. Once again, a big thank you!

Share this post


Link to post
Share on other sites

haha nice man. I fixed it for myself doing that tonight too. I was so happy. Made me appreciate the sound even more when i got it working.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now