navar114

Problem with Sony ja20es

Rate this topic

3 posts in this topic

Good day to everyone . I have a Sony Ja20es . The deck is writing and playing very good but It has a serious problem: it cannot reach the end of the disk. I explain: if I put 74min disk I have 71 min for recording and with a 80min only 76. The problem is not caused by disk full message but because the laser pickup when reaching the far right outside of it's track doesn't stop as it should, but it hits towards the metal frame of the mechanism.

On the other hand when it returns to the pit far left , no problem at all it stops where it should.

I red the iop at the bottom of the laser (it can be seen from the side ) and it says 968.1 and 56.4. 

Can those be right ???

Please it drives me crazy and that deck means a lot to me ( it was a present of my recently lost mom)

Help me please

More over can some tell me what pickup use a JA3ES ?

Video of the problem

Share this post


Link to post
Share on other sites

Looks like the plastic moulded shaft from an intermediate gear on the traverse (sled) drive train has broken from the plastic mount and needs stripdown to repair. Seen similar symptoms and in each case, that was the work needed and successfully completed, but tough to do properly..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now