Jump to content
Sony Insider Forums
cybercase

The Web MiniDisc Application

Rate this topic

Recommended Posts

I've never tried using NetMD so don't have SonicStage on my PC or any of the associated drivers installed.

When I connect my NetMD walkman (MZ-N910) to my PC and  click on "connect" in the app I get a pop up box saying "no compatible devices found". Is this because I don't have the drivers installed Stefano?

My work phone is an Android phone but I don't have a mini USB to USB C cable so cannot check that.

Share this post


Link to post
Share on other sites
31 minutes ago, drfunkdubious said:

So cool.  Awesome to see someone creating for minidisc again.  Would this work for Hi-MD?

Well, I cannot say that for sure because I only got a NetMD unit, but I've received reports from people who've successfully used the app with HiMD units. I wish I had a device to try myself :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, BearBoy said:

Thanks Stefano. Does it require any sort of drivers on an Android device?

No drivers need. It should work out of the box... Although I haven't tested many devices. I only used my phone to test the app.

Share this post


Link to post
Share on other sites
30 minutes ago, BearBoy said:

I've never tried using NetMD so don't have SonicStage on my PC or any of the associated drivers installed.

When I connect my NetMD walkman (MZ-N910) to my PC and  click on "connect" in the app I get a pop up box saying "no compatible devices found". Is this because I don't have the drivers installed Stefano?

My work phone is an Android phone but I don't have a mini USB to USB C cable so cannot check that.

Yes, it's very likely that you're missing the drivers. If you're on windows 10, just install the WinUSB driver using the installer here: https://zadig.akeo.ie/ . Then, close the browser and try again. It should work

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

That is so brilliant! Making things much easier and faster! My big big congratulations for your fantastic work, Stefano! I will definitely give it a try tonight with my HiMD unit ;D

Bests from Poland

Stan

PS. Any chance to use it on a Mac?

Share this post


Link to post
Share on other sites
53 minutes ago, cybercase said:

Yes, it's very likely that you're missing the drivers. If you're on windows 10, just install the WinUSB driver using the installer here: https://zadig.akeo.ie/ . Then, close the browser and try again. It should work

Thanks Stefano. I've got it working now. Sort of. Seems to be fine with MP3 files and AAC (.m4a) but every time I try to convert/upload an ALAC file (.m4a) it fails. Do you know if it should work with ALAC files?

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 minutes ago, BearBoy said:

Thanks Stefano. I've got it working now. Sort of. Seems to be fine with MP3 files and AAC (.m4a) but every time I try to convert/upload an ALAC file (.m4a) it fails. Do you know if it should work with ALAC files?

Sorry, I never heard of ALAC format before :) , but I'll see if I can add support for that.

Share this post


Link to post
Share on other sites
57 minutes ago, Stachu said:

That is so brilliant! Making things much easier and faster! My big big congratulations for your fantastic work, Stefano! I will definitely give it a try tonight with my HiMD unit ;D

Bests from Poland

Stan

PS. Any chance to use it on a Mac?

Happy you liked it! :)

Let me know if it works with your unit; and yes, I use a Mac too, so that's not a problem for sure.

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's probably better known as Apple Lossless? It's basically Apple's version of FLAC.

I have to say Stefano that your app is brilliant. I've never bothered with NetMD before as I was put off by using SonicStage and sorting out the drivers etc but your app is amazingly simple (even for an idiot like me ;) ).

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, BearBoy said:

It's probably better known as Apple Lossless?

I have to say Stefano that your app is brilliant. I've never bothered with NetMD before as I was put off by using SonicStage and sorting out the drivers etc but your app is amazingly simple (even for an idiot like me ;) ).

Happy you liked it!

I was also annoyed by sonic stage... and the fact that I had to use it in a VM was even more frustrating.

I decided to build that app as a side project, during the last month. Needed a way to kill the time during the lockdown...
Honestly, I'm happy with how it came out, but now I can't wait to go back to normal :)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Trying to use it with a Mac going to a MzRH-1 (the ultimate HiMD). It pairs up, the MD says 'ACCESS' but when I hit the 'Connect' button I get this message 'The requested interface implements a protected class' and no 'upload' window appears.

 What does that message mean?

I would love this to work, since for about a decade I've had to transfer soundfiles in real time from computer to MD because Sony's app for Mac to pair with MD stopped working several OS versions ago.

Meanwhile it looks amazing - BRILLI-ant ! Well done Stefano.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, zzzuppp said:

'The requested interface implements a protected class'

Reporting the same issue with my MZ-RH1 unit. Actually, seems like the type/series of the MD unit is not being recognized. The website lists it just as "HiMD" (paired) without listing its model name. Maybe that's the reason?

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, zzzuppp said:

Trying to use it with a Mac going to a MzRH-1 (the ultimate HiMD). It pairs up, the MD says 'ACCESS' but when I hit the 'Connect' button I get this message 'The requested interface implements a protected class' and no 'upload' window appears.

 What does that message mean?

I would love this to work, since for about a decade I've had to transfer soundfiles in real time from computer to MD because Sony's app for Mac to pair with MD stopped working several OS versions ago.

Meanwhile it looks amazing - BRILLI-ant ! Well done Stefano.

 

9 hours ago, Stachu said:

Reporting the same issue with my MZ-RH1 unit. Actually, seems like the type/series of the MD unit is not being recognized. The website lists it just as "HiMD" (paired) without listing its model name. Maybe that's the reason?

Thanks for reporting guys.

Unfortunately I've done a few researches and it seems the error means that the browser is not allowing the connection to your device because it falls among the "protected USB device class". No idea why they decided to put the RH1 in the protected devices list.

I'm sorry for this trouble, I wish I had a himd unit to do some testing. However, while researching for a solution, I've came into this thread 

I see that your RH1 has 2 disc mode: One for MD and one for HiMD. I also see that at page 17 of the RH1 user manual there's a way to switch between "modes" https://www.minidisc.org/manuals/sony/Sony_MZ-RH1_user_manual.pdf 

If you haven't tried already, maybe switching to MD mode could help.

By the way, thanks for your feedback. I hope it'' work for you

Share this post


Link to post
Share on other sites

Good morning :-)

Reporting good news! I switched the MZ-RH1's mode to SP and... it worked out! The device is being recognized as NetMD/Hi-MD unit and I can transfer eg. a wav file in SP/LP2/LP4 mode :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, Stachu said:

Good morning :-)

Reporting good news! I switched the MZ-RH1's mode to SP and... it worked out! The device is being recognized as NetMD/Hi-MD unit and I can transfer eg. a wav file in SP/LP2/LP4 mode :D

Happy to hear that! And thanks for letting us know.

Maybe one day I'll decide to buy an RH1 and do some more work on the HiMD part :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, Stachu said:

Encoutered a bug on MZ-RH1 - while I was able to transfer files to the device successfully, I have a problem to delete them, there is a loader that doesn't go off and I can't do anything then. Here is what it looks like: https://share.getcloudapp.com/04uKXlZr 

 

1 minute ago, Stachu said:

Bugs cont...

I eventually disconnected the device and now it's not being recognized by the Mac - nothing happens when I connect it over USB and when I try to access your page - I get this: https://share.getcloudapp.com/Apur0Z4K

Ah, that's a bummer... Probably the RH1 use a slightly different protocol from the NetMD unit I used for development (an old MZ-N710). The Loading screen that doesn't fade away means that there's likely some error in the developer console.
If you want, you can check it out by enabling the Developer Tools in the View > Developer menu of chrome. then you should find a few red lines reporting the error in the Console.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Another bug. I rebooted my Mac to see if it would "reset" things, and when I connect RH1 - it's not listed in the devices list anymore. Seems like something went wrong on my Mac. Not sure what I can do now...

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, cybercase said:

If you want, you can check it out by enabling the Developer Tools in the View > Developer menu of chrome. then you should find a few red lines reporting the error in the Console.

Chrome is now reporting:

Uncaught (in promise) Error: Assertion failed: no message provided
    at Object.o [as assert] (utils.ts:27)
    at e.<anonymous> (netmd-interface.ts:384)
    at main.caa32d2c.chunk.js?__WB_REVISION__=884d278225965a562985:1
    at Object.next (main.caa32d2c.chunk.js?__WB_REVISION__=884d278225965a562985:1)
    at o (main.caa32d2c.chunk.js?__WB_REVISION__=884d278225965a562985:1)

but still - the device is not actually connected :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...